Impedans & ohm

Impedans beskriver, hvor meget modstand hovedtelefonen giver til signalet fra lydkilden og er endvidere ofte blevet anvendt som en specifikation (målt i Ohm) for hovedtelefoner og høretelefoner. Således er enhver hovedtelefon med impedans mellem 20-40 Ohm et fornuftigt valg for en almindelig musiklytter. Og 64 Ohm og derover er for lydentusiaster afhængig af kilden.HVAD ER FORHOLDET MELLEM IMPEDANS OG LYDSTYRKE?

Generelt set, jo lavere hovedtelefonernes elektriske impedans er, desto nemmere er det at få en højere lyd, og dræningen af batteriet til din transportable enhed vil dermed også blive mindre. Men andre faktorer kan stadig begrænse den potentielle lydstyrke. Alligevel betyder det ikke, at højere impedans hovedtelefoner er en skuffelse, når det kommer til lydstyrke. Disse vil nå høje lydstyrker, men også bruge meget strøm til det.HVAD ER FORHOLDET MELLEM IMPEDANS OG STRØMTILFØRSEL?

Det er altafgørende at matche strømforsyningen af lydkilden med impedansen af dine hovedtelefoner. For at undgå enhver form for "punktering" kan lav impedans hovedtelefoner ikke bruges med kraftfulde forstærkere på grund af deres lave threshold limits/tærskel-begrænsninger. Højere impedans hovedtelefoner fjerner alle hvislende lyde produceret af hovedtelefoner af høj kvalitet. Men bagsiden er, at højere impedans kræver kraftigere strøm, og det arbejder ikke nødvendigvis godt sammen med en iPod eller mp3afspiller, hvilket er derfor en dedikeret forstærker til hovedtelefoner kræves, så der kan tilføres nok strøm til at opnå et lydniveau, som er højt nok.