Hvad er “high-definition audio”?

Filen
Skadede mp3-filer har langt fra den mest optimale kvalitet, og mange burde gøre sig selv den tjeneste at prøve, hvordan lyden er med den optimale forstærker og lydfil. Hvis det betyder, at du skal opgradere hele dit bibliotek, så gør det – for jagten på perfekt lyd er ikke kun at have et par dyre hovedtelefoner, men at eje tabsfrie FLAC/WAV/AIIF filer af høj opløsning.

 

Gode høretelefoner fortjener god musik
Hvis du ønsker at investere i et par virkeligt gode hovedtelefoner, så husk: Hvis du skal fuldende den musiske lydoplevelse, skal du have en samling af gode, tabsfrie filer til at støtte afspilningen af disse filer. Det er den eneste måde, hvorpå du kan retfærdiggøre din investering!

 

Hør forskellen
Bitstørrelsen afgør kvaliteten af musiknummeret. En standard mp3's bitstørrelse er på 128 kbps, som lyder gennemsnitligt. Så er der en højere kvalitets-mp3, der er omkring 256 kbps, som er bedre, men kun marginalt. Det er intet under, at sange, der er brændt på en cd, vil have en højere bitstørrelse – netop et omfang af 1411 kbps, hvilket forklarer, hvorfor CD’er lyder så meget bedre end dine mp3’ere. Ydermere, hvis du får det bedste filformat, ideelt FLAC, WAV, AIFF eller ALAC, har filen typisk en bitstørrelse på enten 96 kHz/24-bit eller 192 kHz/24-bit, hvilket betyder, at den har to gange så meget dybde af CD-kvalitet og op til 9612 kbps af lydinformationer.

 

FLAC - Lydens svar på et UHD TV
Hvorfor stille sig tilfreds med skadede mp3’ere? Vi lever i en tid, hvor vi stræber efter at eje det bedste af det bedste – om det så er et enestående Plasma UHDTV, hvor du kan nyde dine yndlingsfilm på blu-ray eller om det er professionel brug af hovedtelefoner, som fx den majestætiske Audeze LCD2.

Så hvis du har besluttet dig og fundet frem til, at du er lige så passioneret omkring musik, som vi er, så skift til lossy HD lyd i dag og få fat i det rigtige udstyr: De rigtige hovedtelefoner, en hovedtelefonforstærker og en tabsfri musikafspiller i høj opløsning.