HVAD ER FREKVENSGANG?

Frekvensgang er rækkevidden af bas, mellemtone og diskant, hvor hovedtelefonernes drivere er i stand til at reproducere lyd helt fra de laveste toner til de højeste.  Du har nok bemærket, at frekvensgangen for de fleste hovedtelefoner er omkring 20-20000 Hz, hvilket er en acceptabel rækkevidde.TYDELIG (BANDWIDTH)

Hovedtelefoner bliver normalt fremstillet med frekvenser, der rækker fra 10 Hz til 23000 Hz, hvilket er det maksimale tydelige omfang for mennesker (hvilket betyder, at frekvenser under 10 Hz og over 23000 Hz ikke vil være tydelige). Der kan dog stadig være nogen, der kan høre lyde i hundefløjteterritorium, og disse vil dermed være i stand til at nyde professionelle hovedtelefoner, som kan producere disse brede frekvenser. Ekstremt lave og høje frekvenser kan måske ikke høres, men de kan helt sikkert føles og forstærke den ultimative lydoplevelse i hovedtelefoner. Overordnet set kan frekvenserne ikke høres alene, men i sammenspillet med resten, giver det et mere rafineret lydbillede og lydoplevelse.MENINGEN MED FREKVENSGANG

Med de laveste frekvenser vil du opleve mere basfyldte og tunge lyde, hvor du med højere og højere frekvenser vil kunne høre de mere skingre og skarpe lyde. Så du skal vælge dine hovedtelefoner ud fra dit personlige musikvalg. Til dansenumre ville lave frekvenser være at foretrække – og højere frekvenser ville lade dig opleve hver eneste tone af en klassisk rockmetal sang.LYT TIL ALT DET DU HAR UNDVÆRET

En sang bliver normalt produceret med hjælp fra utallige instrumenter – så det bliver til toner, der kan høres af dig. Disse lyde er spredt tværs ud over brede frekvenser, som du kun kan høre, hvis dine hovedtelefoner tillader det – og hvis det overhovedet kan høres af mennesker.

Ofte er det sådan, at jo større frekvensbredden er i et sæt hovedtelefoner, desto bedre er lyden. Dog er der mange andre faktorer at tage med i overvejelserne, og en bredere rækkevidde vil ikke nødvendigvis betyde bedre lydkvalitet.