Grado høretelefoner

Grado Labs er et firma med base i Brooklyn, som producerer håndlavede hovedtelefoner og patroner. Siden de etablerede sig, har virksomheden været tegnet af hele tre generationer: Joseph, John og nu den kun 24-årige Jonathan Grado. Online magasinet ’Ars Technica’ har bl.a. skrevet om Grado Labs: ”… på en stille gade i Sydbrooklyn ligger der en fabrik, som producerer nogle af de mest anerkendte hovedtelefoner i verden… det er såmænd bare Grado, som i deres smalle rækkehus er i gang med produktionen af deres relativt ukendte, men højt elskede hovedtelefoner.”

”Anybody who is looking for the very best in-ear headphones around would be well advised to start their search here”
Jonathan Grado

Grado Labs blev grundlagt i Brooklyn i 1953 af Joseph Grado. I løbet af de seneste 61 år er Grado blevet kendt for deres bemærkelsesværdige hovedtelefoner og phono patrondesign. Joseph Grado er i dag ene ansvarlig for flere innovationer indenfor phono patrondesign end nogen anden person i vores tid. Han har patent på mere end 48 forskellige opfindelser.

Og lidt mere historie: Joseph Grado blev født i New York i 1924 og forlod det erhvervsfaglige gymnasium som 16-årig. Her havde han læst urmagerskab og brillerede som den bedste elev i klassen. Senere arbejdede han for Tiffany & Co om dagen og underviste i urmagerskab om aftenen. Da han midt 50’erne opdagede hi-fi, besøgte han Saul Marantz for at få hjælp til at forbedre lyden på hans lydsystem. Marantz var imponeret over Grado’s begavede musikøre og sendte ham videre til Sherman Fairchild og hans innovative hi-fi afdeling. Efter Marantz’ introduktion steg Grado hurtigt til tops i firmaet. Men da hans eget design blev et levedygtigt produkt, valgte han at blive selvstændig. Han indsamlede $2.000 og begyndte at producere phono patroner. Og i 1953 startede han så produktionen af disse patroner hjemme fra køkkenbordet på Grado Labs’ første adresse. I 1955 åbnede han en fabrik i Brooklyn – på samme adresse som hans sicilianske far drev sin købmandsforretning. Og hér finder du altså stadig Grado Labs.

I starten producerede Grado også speakere, pladespillere og de mere anerkendte tonearme af træ i flere modeller. Men i 1963 dedikerede Grado alle ressourcer til at skabe verdens fineste phono patroner. Grado Labs stoppede produktionen af alle andre produkter og brugte 21 år på udelukkende at fremstille phono patroner. I 1976 opgraderede de designet, og de første ægte high-end patroner blev skabt under Joseph Grado Signature Product. Disse nye patroner var højt respekterede og blev det første af firmaets produkter, som opnåede priser på $1.000 og derover. I 1984 introducerede Grado Joseph Grado Signature så tonearmen. Et produkt, der blev godt modtaget af markedet, så kunder – mange år efter produktionen af det sidste eksemplar – stadig ringer firmaet op for at spørge, om der er nogle eksemplarer til salg.

Læs mere her: Gradolabs.com