• Mar 30, 2016
  • 0 kommentare
  • Af Kasper H

Verdens første 3D høretelefoner - OSSIC X

 

OSSIC X er verdens første hovedtelefon, som øjeblikkeligt kalibrerer til din anatomi for den mest nøjagtige og præcise 3D-lyd.

 

OSSIC X er et kickstarter projekt der startede tilbage i år 2014. De amerikanske grundlæggere fortæller at det er de første hovedtelefoner i verden, der kan kalibrere til den enkelte person, ved hjælp af deres egen nyudviklede teknologi. Denne teknologi kan måle afstanden og størrelsen på både ens ører og hoved og herved justere og tilpasse lyden. OSSIC X er opbygget som en over-ear hovedtelefon med kabel og lukket bagside og skulle give en helt unik og fantastisk lydoplevelse, både til musik, film, virtual reality og gaming, ifølge stifterne af OSSIC X.

OSSIC X - 3D sound technology surround headphone

Grundlæggerne beskriver OSSIC X som at disse hovedtelefoner kan skabe et større og mere detaljeret lydbillede gennem deres 3D teknologi. Denne type teknologi er dog set før, både i musik og gaming branchen, men måske OSSIC X er helt unik og anderledes (de er endnu ikke markedet, så ingen har testet dem). Deres teknologi bygger på et design der tager udgangspunkt i ens egen position i lydbilledet (foran, bagved, midti osv), størrelsen af ens hoved samt ens størrelse og form af ører. Det skulle være ved med til at kunne give OSSIC X den mest realistisk lydgengivelse, ifølge Jason Riggs fra OSSIC X. De fortæller at hovedtelefonen også fungerer som normal 5.1 og 7.1 surround til eksempelvis film. Herudover er der mulighed for at man kan gøre brug af deres ”spatialized” rum-gengivelses effekt. Dette skulle være med til at give den rigtige 3D oplevelse når man lytter til musik. De oplyser at alt musik kan bliver "spatialized" og herved skulle man føle at man er en del af musikken, hver gang man lytter på OSSIC X.

 

I forhold til lydkvaliteten fortæller grundlæggerne selv ”OSSIC X has excellent sound quality. Because they match the way you normally hear, they do not sound like any headphone you have heard before. They sound like real-life.”

 

Om OSSIC X bliver lige så fantastisk og overdådige som vi får fortalt fra deres kickstarter projekt eller ej, så vil vi hellere end gerne prøve dem. Måske de en dag bliver forhandlet af Originalsound. OSSIC X forventes første lancering til november 2016, de har dog ikke oplyst nogen pris endnu.

 

Hold dig opdateret på kickstarter projektet her 

 OSSIC X - over-ear headphone