• Mar 21, 2016
  • 1 kommentar
  • Af Kasper H

Nervana er et nyt amerikansk høretelefons mærke, der har indbygget nerve-stimulater. Nervana har som mål at revolutionere musikbranchen, med deres nye teknologi.

De fleste mennesker der lytter til musik der er godt produceret, får gåsehud på armene og en dejlig varm følelse inde i kroppen når der bliver skruet op. Nu har Nervana kommet med en ny teknologi der ikke kun lade dig høre musikken, men også føle musikken fysisk.

Nervana beskriver selv:

"NERVANA is the only consumer product that synchronizes nerve stimulation with sound, allowing the user to experience qualities of music never felt before."

Nervana beskriver ikke selv som at opleve at man bliver "høj", men i stedet som "vagus nerve stimulation". Den teknologi er tidligere blevet brugt til at kurere og milde psykiske sygdomme som fx depression, ved at sende elektriske impulser til centralnervesystemet der udløser neurotransmittere såsom dopamin. Dette er det samme stof der udskilles når man spiser sig mæt, har sex, får succes og lign. Nervana kan bruges med alt slags musik, både derhjemme, sammen med venner eller til en koncert. Nervana har bl.a. til formål at forebygge og mindske stress samt forbedre ens humør mærkbart.

For at udnytte Nervana's nye teknologi kræver det i første omgang at man har en "Nervana Generator" der skal producerer de impulser der sendes ind i kroppen. Disse tilsluttes via Nervana's høretelefoner med mini-jack og generatoren synkroniserer nu musikken med disse impulser. 

Mange af testbrugerne fortæller at de har oplevet en slags eufori inden for få minutters brug af Nervana.